Gyümölccsel töltött ananász



Elkészítés:
Az ananászt hosszában kettévágjuk. A húsát kiszedjük, és egy centiméteres kockákra vágjuk.
A banánt felkarikázzuk, a narancsot meghámozzuk, és az ananászhoz hasonlóan kockákra vágjuk. Adhatunk hozzá más gyümölcsöt vagy befőttet is.
Tegyük tálba, öntsük rá a likőrt (csak felnőtteknek), szórjuk rá a porcukrot, és óvatosan keverjük össze. Töltsük a tölteléket az ananászba, és tegyük félre.
Egy nyeles edénybe tegyük bele a kristálycukrot, és gyenge tűzön kezdjük el felolvasztani (ne idegeskedjünk, lassú folyamat). Ha felolvadt, lassan kezd besötétedni (nem kell keverni), és amikor elég sötétbarna, vegyük le a tűzről. Vigyázzunk, mert nagyon forró, és komoly égési sebeket tud ejteni! Kanállal próbálkozzunk kimerni, és visszacsurgatni.
Ha annyira lehűlt, hogy „szálkásan” csordogál, akkor a kanállal oda-vissza mozdulatokkal locsoljuk le a töltött ananászt.