Gyümölccsel töltött ananász

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Gyümölccsel töltött ananász
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db ananász
2 db narancs
2 db banán
igény szerint porcukor

Elkészítés:

Az ananászt hosszában kettévágjuk. A húsát kiszedjük, és egy centiméteres kockákra vágjuk.

A banánt felkarikázzuk, a narancsot meghámozzuk, és az ananászhoz hasonlóan kockákra vágjuk. Adhatunk hozzá más gyümölcsöt vagy befőttet is.

Tegyük tálba, öntsük rá a likőrt (csak felnőtteknek), szórjuk rá a porcukrot, és óvatosan keverjük össze. Töltsük a tölteléket az ananászba, és tegyük félre.

Egy nyeles edénybe tegyük bele a kristálycukrot, és gyenge tűzön kezdjük el felolvasztani (ne idegeskedjünk, lassú folyamat). Ha felolvadt, lassan kezd besötétedni (nem kell keverni), és amikor elég sötétbarna, vegyük le a tűzről. Vigyázzunk, mert nagyon forró, és komoly égési sebeket tud ejteni! Kanállal próbálkozzunk kimerni, és visszacsurgatni.

Ha annyira lehűlt, hogy „szálkásan” csordogál, akkor a kanállal oda-vissza mozdulatokkal locsoljuk le a töltött ananászt.

Gyümölccsel töltött ananász
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1973 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Évszakok szakácskönyve
Évszakok szakácskönyve
(Kossuth Kiadó, 2008)

Mi a titkuk a jó szakácsoknak? Titkos receptgyűjtemény vagy eltitkolt technológiák? Nem! Csak egyszerűen szeretnek főzni. Fitos Gyula szakácskönyvéből kiderül, hogy a legegyszerűbb, legismertebb ételeket is megfőzhetjük egy kicsit... bővebben...
Gyümölccsel töltött ananász
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Évszakok szakácskönyve
Évszakok szakácskönyve
(Kossuth Kiadó, 2008)

Mi a titkuk a jó szakácsoknak? Titkos receptgyűjtemény vagy eltitkolt technológiák? Nem! Csak egyszerűen szeretnek főzni. Fitos Gyula szakácskönyvéből kiderül, hogy a legegyszerűbb, legismertebb ételeket is megfőzhetjük egy kicsit... bővebben...
tippek, fortélyok