Bálicsi pecsenye rizzsel

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető drága
Bálicsi pecsenye rizzsel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg pulykamell
30 dkg szűzpecsenye
½ dl olaj
20 dkg gomba
10 gerezd fokhagyma
3 evőkanál mustár
28 dkg rizs
1 evőkanál édes pirospaprika
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

A húsokat vékony csíkokra vágjuk.

A fokhagymát összezúzzuk, forró olajba tesszük a hússal együtt, pár percig sütjük, és hozzáadjuk a felszeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk. Tovább sütjük, amíg a húsok megpirulnak. Ekkor hozzáadjuk a mustárt és a pirospaprikát, simára keverjük, visszatesszük a tűzre, és rövid időre felforraljuk.

Közben a rizst kevés olajon felforrósítjuk, hozzáadunk kétszer annyi vizet, mint amennyi a rizs mennyisége (a víznek sisteregnie kell), megkeverjük, és felforraljuk. Ha felforrt, takarékra tesszük, és lassú tűznél főzzük. Időnként keverjük meg.

Gyorsan elkészíthető étel.

A rizst egyszerűbb és biztonságosabb sütőben elkészíteni. Amikor már nagyon forr, szorosan fedjük le és nagyon alacsony hőfokon pároljuk a sütőben.
Bálicsi pecsenye rizzsel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1492 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Évszakok szakácskönyve
Évszakok szakácskönyve
(Kossuth Kiadó, 2008)

Mi a titkuk a jó szakácsoknak? Titkos receptgyűjtemény vagy eltitkolt technológiák? Nem! Csak egyszerűen szeretnek főzni. Fitos Gyula szakácskönyvéből kiderül, hogy a legegyszerűbb, legismertebb ételeket is megfőzhetjük egy kicsit... bővebben...
Bálicsi pecsenye rizzsel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Évszakok szakácskönyve
Évszakok szakácskönyve
(Kossuth Kiadó, 2008)

Mi a titkuk a jó szakácsoknak? Titkos receptgyűjtemény vagy eltitkolt technológiák? Nem! Csak egyszerűen szeretnek főzni. Fitos Gyula szakácskönyvéből kiderül, hogy a legegyszerűbb, legismertebb ételeket is megfőzhetjük egy kicsit... bővebben...
ételfotó