Gyümölcsfagylalt
Elkészítési idő:
több mint 2 óra
Munkaidő: 30 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Keverjük össze egy edényben a tojássárgáját, a cukrot, a tejet, a gyümölcsvelőt és a keményítőt (1. kép).
2. Takarékon, állandó keverés mellett hevítsük forrpontig, majd azonnal vegyük le a tűzről, és állandó keverés mellett hagyjuk kihűlni 2. kép).
3. A tejszínből a habfixálóval és a vaníliás cukorral verjünk kemény habot, és adjuk a hideg gyümölcskrémhez (3. kép).
4. Töltsük megfelelő formákba, és mélyhűtőben fagyasszuk le, miközben az első 2 óra során kétszer keverjük át (4. kép).
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |