Spenóttal töltött palacsinta

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Spenóttal töltött palacsinta
Adag: 10 darab
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg reszelt sajt
1 csipet
1 db tojás
20 dkg liszt
6 dl szódavíz
vagy
6 dl tej
Töltelékhez:
20 dkg spenót
4 db tojás
½ dl olaj
4 gerezd fokhagyma
2 dl tej
2 evőkanál liszt
ízlés szerint kristálycukor
ízlés szerint

Elkészítés:

Az olajban elkeverjük a lisztet, és zsemleszínűre pirítjuk. Levesszük a tűzről, hideg tejjel elkeverjük, és beletesszük a már megfőzött és nagyon finomra vágott (vagy a felolvasztott mirelit) spenótot.

Sózzuk, cukrozzuk, felforraljuk, és lassú tűzön még 4-5 percig főzzük, majd félretesszük.

A lisztből és 1 tojásból a tejjel vagy a szódával sűrű palacsintatésztát keverünk. Egy legalább 30 centis teflonserpenyőben a szokásosnál kétszer vagy háromszor vastagabb palacsintákat sütünk. (1. kép)

Ha megvan mind a négy darab, akkor mindegyik palacsinta felét vastagon megkenjük spenóttal. (2. kép)

A négy tojásból tükörtojást sütünk (folyós legyen a sárgája), egy-egy tojást ráhelyezünk a spenóttal megkent palacsintára (3.kép), és ráhajtjuk a másik felét (4.kép).

Tányérra tesszük, és sajtot reszelünk a tetejére. Melegen tálaljuk.

Spenóttal töltött palacsinta Spenóttal töltött palacsinta Spenóttal töltött palacsinta Spenóttal töltött palacsinta
Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Spenóttal töltött palacsinta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2493 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Évszakok szakácskönyve
Évszakok szakácskönyve
(Kossuth Kiadó, 2008)

Mi a titkuk a jó szakácsoknak? Titkos receptgyűjtemény vagy eltitkolt technológiák? Nem! Csak egyszerűen szeretnek főzni. Fitos Gyula szakácskönyvéből kiderül, hogy a legegyszerűbb, legismertebb ételeket is megfőzhetjük egy kicsit... bővebben...
Spenóttal töltött palacsinta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Évszakok szakácskönyve
Évszakok szakácskönyve
(Kossuth Kiadó, 2008)

Mi a titkuk a jó szakácsoknak? Titkos receptgyűjtemény vagy eltitkolt technológiák? Nem! Csak egyszerűen szeretnek főzni. Fitos Gyula szakácskönyvéből kiderül, hogy a legegyszerűbb, legismertebb ételeket is megfőzhetjük egy kicsit... bővebben...
szótár