Tejfölös burgonyafőzelék debrecenivel

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tejfölös burgonyafőzelék debrecenivel
Eszközök: kés, lábas, serpenyő, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 dl tejföl
100 dkg burgonya
½ dl olaj
5 dkg liszt
1 teáskanál pirospaprika
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

A burgonyát megtisztítjuk, jól megmossuk és kockára vagy kb. félcentis karikára vágjuk. Újra megmossuk és feltesszük főni annyi vízbe, amennyi pont ellepi. Sózzuk, borsozzuk.

Tehetünk bele egy-két babérlevelet is. Ha felforrt, enyhe tűzön puhára főzzük.

Közben az olajban megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, és a liszttel zsemleszínű rántást készítünk. Simára keverjük a pirospaprikával és egy kis vízzel, beletesszük a tejfölt, hozzáadjuk a burgonyához és kiforraljuk. Ha nem elég sűrű, egy kis kukoricakeményítővel segíthetünk rajta.

A kolbászokat vagy virsliket bevagdaljuk, és olajon megsütjük.

Mélytányérban tálaljuk a főzeléket, és a tetejére tesszük a kolbászt.

Tejfölös burgonyafőzelék debrecenivel
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 32642 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Évszakok szakácskönyve
Évszakok szakácskönyve
(Kossuth Kiadó, 2008)

Mi a titkuk a jó szakácsoknak? Titkos receptgyűjtemény vagy eltitkolt technológiák? Nem! Csak egyszerűen szeretnek főzni. Fitos Gyula szakácskönyvéből kiderül, hogy a legegyszerűbb, legismertebb ételeket is megfőzhetjük egy kicsit... bővebben...
Tejfölös burgonyafőzelék debrecenivel
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Évszakok szakácskönyve
Évszakok szakácskönyve
(Kossuth Kiadó, 2008)

Mi a titkuk a jó szakácsoknak? Titkos receptgyűjtemény vagy eltitkolt technológiák? Nem! Csak egyszerűen szeretnek főzni. Fitos Gyula szakácskönyvéből kiderül, hogy a legegyszerűbb, legismertebb ételeket is megfőzhetjük egy kicsit... bővebben...
könyvek