Vaníliafagylalt borsos ananásszal
Gelato vaniglia con ananas al pepe



Elkészítés:
1. Készítsük el a vaníliafagylaltot és fagyasszuk meg.
2. Az öntethez az ananászt hámozzuk meg, torzsáját távolítsuk el, és a gyümölcs húsát vágjuk apró kockákra.
3. A vajat vagy a margarint forrósítsuk fel egy serpenyőben, és karamellizáljuk benne a cukrot.
4. Adjuk hozzá a borsot, kicsit dinszteljük benne, öntsük fel a fehérborral, és főzzük fel (hogy a karamell felolvadjon).
5. Tegyük bele az ananászdarabokat, és forrósítsuk fel.
6. A vaníliafagylaltot adagoljuk ki, öntsük rá az ananászt, díszítsük tejszínnel, és pisztáciával megszórtan tálaljuk.
Gyümölcsfagylalt

1. Keverjük össze egy edényben a tojások sárgáját, a cukrot, a tejet, a gyümölcsvelőt és a keményítőt.
2. Takarékon, állandó keverés mellett hevítsük forrpontig, majd azonnal vegyük le a tűzről, és állandó keverés mellett hagyjuk kihűlni.
3. A tejszínből a habfixálóval és vaníliás cukorral verjünk kemény habot, és adjuk a hideg gyümölcskrémhez.
4. Töltsük megfelelő formákba, és mélyhűtőben fagyasszuk le, miközben az első 2 óra során kétszer keverjük át.