Vaníliafagylalt borsos ananásszal

Gelato vaniglia con ananas al pepe

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Eszközök: kés, serpenyő, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 csomag vaníliás cukor
2 rúd vanília
2 dl tejszín
1 kávéskanál étkezési keményítő
1 csomag habfixáló
4 db tojás
5 dl tej
Díszítéshez:
1 dl tejszín
kevés darabolt pisztácia
Öntethez:
1 kisebb ananász
2 evőkanál őrölt feketebors
2 dl fehérbor
4 evőkanál vaj
vagy
4 evőkanál margarin

Elkészítés:

1. Készítsük el a vaníliafagylaltot és fagyasszuk meg.

2. Az öntethez az ananászt hámozzuk meg, torzsáját távolítsuk el, és a gyümölcs húsát vágjuk apró kockákra.

3. A vajat vagy a margarint forrósítsuk fel egy serpenyőben, és karamellizáljuk benne a cukrot.

4. Adjuk hozzá a borsot, kicsit dinszteljük benne, öntsük fel a fehérborral, és főzzük fel (hogy a karamell felolvadjon).

5. Tegyük bele az ananászdarabokat, és forrósítsuk fel.

6. A vaníliafagylaltot adagoljuk ki, öntsük rá az ananászt, díszítsük tejszínnel, és pisztáciával megszórtan tálaljuk.

Gyümölcsfagylalt

Gyümölcsfagylalt
1 pohár tejszín
4 db tojás
2.5 dl tej
1 kávéskanál étkezési keményítő
12.5 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag habfixáló

1. Keverjük össze egy edényben a tojások sárgáját, a cukrot, a tejet, a gyümölcsvelőt és a keményítőt.

2. Takarékon, állandó keverés mellett hevítsük forrpontig, majd azonnal vegyük le a tűzről, és állandó keverés mellett hagyjuk kihűlni.

3. A tejszínből a habfixálóval és vaníliás cukorral verjünk kemény habot, és adjuk a hideg gyümölcskrémhez.

4. Töltsük megfelelő formákba, és mélyhűtőben fagyasszuk le, miközben az első 2 óra során kétszer keverjük át.

Vaníliafagylalt borsos ananásszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 525 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
Kép nélkül
Vaníliafagylalt borsos ananásszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
van itthon