Göngyölt káposzta paradicsommártásban

Involtini di Cavolo al Pomodoro

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető olcsó
Göngyölt káposzta paradicsommártásban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 kis fej káposzta
20 dkg scamorza sajt
vagy
½ kávéskanál
2 gerezd fokhagyma
1 csésze reszelt márványsajt
1 csokor bazsalikom
ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés:

1. Tisztítsuk meg a káposztát, külső leveleit távolítsuk el, belső leveleit bontsuk szét.

2. A káposztaleveleket blansírozzuk 10 percig sós vízben.

3. A mozzarellát vagy scamorza sajtot vágjuk apró kockákra.

4. A blansírozott káposztaleveleket terítsük szét egy deszkán, és 3-4 darabot helyezzünk egymásra.

5. Halmozzuk a kockákra vágott sajtot a káposztalevelekre, és göngyöljük fel.

6. Az olajat forrósítsuk fel egy edényben, és olvasszuk ki benne a kockára vágott szalonnát.

7. Tegyük bele a finomra aprított hagymát és fokhagymát, dinszteljük benne üvegesre.

8. A hámozott paradicsomot szitán passzírozzuk a hagymába.

9. Fűszerezzük bazsalikommal.

10. A göngyölt káposztát rakjuk rétegesen egy tűzálló tálba.

11. Öntsük rá a sóval, borssal ízesített mártást.

12. Szórjuk meg a sajttal.

13. Süssük a göngyölt káposztát 200 C-fokra előmelegített sütőben 10-15 percig.

Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Göngyölt káposzta paradicsommártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1952 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
Göngyölt káposzta paradicsommártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
tippek, fortélyok