Göngyölt káposzta paradicsommártásban
Involtini di Cavolo al Pomodoro



Elkészítés:
1. Tisztítsuk meg a káposztát, külső leveleit távolítsuk el, belső leveleit bontsuk szét.
2. A káposztaleveleket blansírozzuk 10 percig sós vízben.
3. A mozzarellát vagy scamorza sajtot vágjuk apró kockákra.
4. A blansírozott káposztaleveleket terítsük szét egy deszkán, és 3-4 darabot helyezzünk egymásra.
5. Halmozzuk a kockákra vágott sajtot a káposztalevelekre, és göngyöljük fel.
6. Az olajat forrósítsuk fel egy edényben, és olvasszuk ki benne a kockára vágott szalonnát.
7. Tegyük bele a finomra aprított hagymát és fokhagymát, dinszteljük benne üvegesre.
8. A hámozott paradicsomot szitán passzírozzuk a hagymába.
9. Fűszerezzük bazsalikommal.
10. A göngyölt káposztát rakjuk rétegesen egy tűzálló tálba.
11. Öntsük rá a sóval, borssal ízesített mártást.
12. Szórjuk meg a sajttal.
13. Süssük a göngyölt káposztát 200 C-fokra előmelegített sütőben 10-15 percig.