Tészta, ahogy az amatricei asszonyok főzik

Pasta all' Amatriciana

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető olcsó
Tészta, ahogy az amatricei asszonyok főzik
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg paradicsom
40 dkg spagetti
1 fej hagyma
ízlés szerint reszelt pecorino sajt
vagy
ízlés szerint reszelt parmezán sajt
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
igény szerint extraszűz olívaolaj

Elkészítés:

1. Bő, forró, sós vízben megfőzzük a spagettit, amikor elkészült leszűrjük a tésztát.

2. A mártáshoz a finomra vágott hagymát pirítsuk meg kockára vágott szalonnával, tegyük rá a megtisztított, kimagozott paradicsomot.

3. Pároljuk puhára, de vigyázzunk, szét ne főjön. Sózzuk és borsozzuk.

4. A hagyományhű rómaiak az ételt pecorinóval, a haladás hívei inkább parmezánnal hintik meg.

Amatrice festői fekvésű kisváros Abruzzóban. Mivel azonban nem minden vendéglős és szakácskönyvíró ismeri, előfordul, hogy az ételt alla matriciana néven látjuk viszont az étlapon. Ám ennek a Rómában különösen kedvelt tésztának ez a kis hiba sem árt.
Tészta, ahogy az amatricei asszonyok főzik
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1827 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Megkóstoltam Itáliát
Megkóstoltam Itáliát
(Palatinus Kiadó, 2003)

A könyv egyfajta gasztronómiai utazás időben és térben. Az élvezetes stílusban megírt útibeszámoló persze távolról sem csupán az ételről s italról szól. Szépek, líraiak a tájleírások, hitelesek a kibontakozó karakterek. S... bővebben...
Tészta, ahogy az amatricei asszonyok főzik
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Megkóstoltam Itáliát
Megkóstoltam Itáliát
(Palatinus Kiadó, 2003)

A könyv egyfajta gasztronómiai utazás időben és térben. Az élvezetes stílusban megírt útibeszámoló persze távolról sem csupán az ételről s italról szól. Szépek, líraiak a tájleírások, hitelesek a kibontakozó karakterek. S... bővebben...
tippek, fortélyok