Bográcsgulyás

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Bográcsgulyás
Eszközök: bogrács, bográcsláb, kés
Adag: 1 bogrács
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál száraz csipetke
1 nagyobb fej vöröshagyma
6 dkg zsír
1 késhegynyi fokhagymakrém
2 csipet köménymag
1 db paradicsom
1 púpozott evőkanál pirospaprika
60 dkg tisztított burgonya
ízlés szerint

Elkészítés:

Először vastagon kizsírozzuk a bográcsot, majd rétegesen beletesszük a kockára vágott húst, az összevágott hagymát, a fokhagymakrémmel, köménymaggal rétegenként ízesítjük.

A tetejére tegyük a zöldpaprikát, a paradicsomot és a zellerzöldet. Sózzuk meg és gyakori rázogatás vagy keverés mellett közepes láng felett pirítsuk zsírjára a húst.

Ezután hintsük meg paprikával és kb. 2 liter vízzel öntsük fel. Nagy lánggal főzzük tovább.

Amikor a hús félig megpuhult, tegyük bele a kockára vágott krumplit és a száraz csipetkét. Ha szükséges, még annyi vizet öntsünk rá, hogy kétujjnyira ellepje az ételt.

Nagy lánggal főzzük készre.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Bográcsgulyás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2657 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Bogrács ételek
Bogrács ételek
(Vianco Stúdió, 1986)

A bográcsban főzés sajátos "zamattal", "magyaros ízzel" gazdagítja megszokott ételeinket, mert az alapanyagok nagy felületen érintkeznek a hővel, s így jobban megpirulnak-főnek, kellemes, füstölt ízeket kölcsönözve... bővebben...
Bográcsgulyás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Bogrács ételek
Bogrács ételek
(Vianco Stúdió, 1986)

A bográcsban főzés sajátos "zamattal", "magyaros ízzel" gazdagítja megszokott ételeinket, mert az alapanyagok nagy felületen érintkeznek a hővel, s így jobban megpirulnak-főnek, kellemes, füstölt ízeket kölcsönözve... bővebben...
van itthon