Velencei mártás

| Velencei mártás receptek
Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 4 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg parajpüré
10 dkg vaj
15 dkg liszt
ízlés szerint
Legírozáshoz:
5 db tojás
másfél dl tejszín
Montírozáshoz:
5 dkg vaj
Paraj párolásához:
2 dkg vaj

Elkészítés:

A lisztet megfuttatjuk a forró vajban, majd felöntjük a borral, s megsózzuk.

A tojássárgákat elkeverjük a tejszínben és a mártásba keverjük (legírozzuk).

Vajat morzsolunk bele (montírozzuk), majd összefőzzük.

A parajt vajban, kevés vízzel megpároljuk és megturmixoljuk és a mártásba keverjük. Óvatosan kiforraljuk.

Ízlés szerint fokhagymával, borssal ízesíthetjük.

Tojásételekhez, halakhoz és rántott zöldségekhez, húsokhoz adjuk.

Velencei mártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2470 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sauer Győző Sauer Győző
gasztroABC

Kép nélkül
Velencei mártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sauer Győző Sauer Győző
gasztroABC

ételfotó