Finom cukkinifőzelék

Zucchini Deliziosa

| Cukkinifőzelék receptek
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető olcsó
Finom cukkinifőzelék
Eszközök: kés, lábas, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 dl tejszín
4 db közepes méretű cukkini
1 fej hagyma
2 dl fehérbor
1 csipet kristálycukor
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál ecet
4 evőkanál vaj
4 db paradicsom
1 kávéskanál
1 csokor szurokfű
ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés:

1. Tisztítsuk meg a cukkinit, és vágjuk egyforma vékony szeletekre.

2. A zsiradékot olvasszuk fel egy edényben, és dinszteljük benne üvegesre a finomra metélt hagymát, meg a fokhagymát.

3. Tegyük bele a cukkiniszeleteket, és kicsit dinszteljük vele.

4. Öntsük fel az ecettel, a fehérborral, meg a tejszínnel.

5. Lefedve, közepes lángon 5 percig főzzük.

6. A paradicsomot hámozzuk meg, magvas része nélkül vágjuk kockákra, és a felaprított szurokfűvel együtt adjuk a cukkinihez.

7. Ízesítsük sóval, borssal, cukorral.

8. Lefedve főzzük lassú tűzön újabb 5 percig, és azonnal tálaljuk.

Finom cukkinifőzelék
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(4)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2804 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
Finom cukkinifőzelék
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(4)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
szótár