Marcipános nyuszik

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Marcipános nyuszik
Adag: 1 sütőforma
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 teáskanál mazsola
2 evőkanál tejszínhab
Tésztához:
2 doboz kelttésztapor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg margarin
2 db tojás
3 dl langyos tej
vagy
3 dl víz
Töltelékhez:
10 dkg marcipán
2 db tojás
4 dkg porcukor
2 evőkanál mazsola

Elkészítés:

A töltelékhez a megtisztított és ledarált mandulát a porcukorral összekeverjük, majd a tojásfehérjét hozzáadjuk.

A tésztát a (Dr. Oetker-féle Kelttésztapor) dobozon található utasítás szerint elkészítjük, a vaníliás cukrot hozzáadjuk, kelni hagyjuk.

A töltelékhez a marcipánt, a mazsolát és a tojásfehérjét összegyúrjuk. A tésztát liszttel megszórt gyúródeszkán kinyújtjuk, majd nyuszi alakú formával kiszaggatjuk. A nyuszikat tojásfehérjével megkenjük. Fél teáskanálnyi tölteléket teszünk egy-egy nyuszira, egy másikat ráfektetünk, a széleket összenyomkodjuk. A töltött nyuszikat sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük, egy kis ideig kelni hagyjuk. Sütés előtt a nyuszikat megkenjük habbal, a nyuszik szemének 1-1 mazsolát használunk. A feldíszített nyuszikat előmelegített sütőben 180-200 °C-on kb. 12 percig sütjük.

Marcipános nyuszik
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1772 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Ünnepi receptek húsvétra Ünnepi receptek húsvétra
Dr. Oetker receptfüzet

bővebben...
Marcipános nyuszik
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Ünnepi receptek húsvétra Ünnepi receptek húsvétra
Dr. Oetker receptfüzet

bővebben...
pinterest