Csőben sült sajtos grízgombóc

Gnocchi di Semolino

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csőben sült sajtos grízgombóc
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ csésze reszelt parmezán sajt
1 csipet szerecsendió
½ kávéskanál
5 dkg vaj
5 dkg liszt
ízlés szerint őrölt bors
Tésztához:
20 dkg búzadara
5 dl tej
5 dkg vaj
7 és fél dl tej
2 db tojás

Elkészítés:

1. A tejet forraljuk fel a vajjal, és keverjük bele a grízt, majd takarékon állandóan kavargatva 15 percig hagyjuk duzzadni. Ezután vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a tojássárgáját, és hagyjuk kihűlni.

2. Lisztezett deszkán nyújtsunk belőle hosszú hengert.

3. Vágjuk 2-3 cm-es darabokra, és formázzunk belőlük gombócot.

4. Kenjünk ki vajjal vagy margarinnal egy tűzálló tálat, és rétegezve rakjuk bele a gombócokat.

5. A vajat olvasszuk fel egy edényben, és habverővel keverjük bele a lisztet.

6. Öntsük fel a tejjel, és főzzünk belőle mártást.

7. Ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval.

8. A besamelmártást öntsük a gombócokra.

9. Szórjuk meg parmezán sajttal.

10. 180 C-fokra előmelegített sütőben süssük kb. 15 percig.

Csőben sült sajtos grízgombóc
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2004 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
Csőben sült sajtos grízgombóc
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
ételfotó