Csőben sült sajtos grízgombóc
Gnocchi di Semolino



Elkészítés:
1. A tejet forraljuk fel a vajjal, és keverjük bele a grízt, majd takarékon állandóan kavargatva 15 percig hagyjuk duzzadni. Ezután vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a tojássárgáját, és hagyjuk kihűlni.
2. Lisztezett deszkán nyújtsunk belőle hosszú hengert.
3. Vágjuk 2-3 cm-es darabokra, és formázzunk belőlük gombócot.
4. Kenjünk ki vajjal vagy margarinnal egy tűzálló tálat, és rétegezve rakjuk bele a gombócokat.
5. A vajat olvasszuk fel egy edényben, és habverővel keverjük bele a lisztet.
6. Öntsük fel a tejjel, és főzzünk belőle mártást.
7. Ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval.
8. A besamelmártást öntsük a gombócokra.
9. Szórjuk meg parmezán sajttal.
10. 180 C-fokra előmelegített sütőben süssük kb. 15 percig.