Rántott palacsinta

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Rántott palacsinta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 db palacsinta
25 dkg csirkehús
vagy
25 dkg pulykahús
2 evőkanál liszt
1 db tojás
1 dl tejföl
4 dkg margarin
1 evőkanál ételízesítő
igény szerint zsemlemorzsa
igény szerint étolaj
ízlés szerint reszelt szerecsendió

Elkészítés:

1. A húst vágjuk kis kockákra, szórjunk rá ételízesítőt (lehetőleg Vegetát), keverjük össze és pároljuk margarinban.

2. A párolt húshoz adjuk hozzá a reszelt szerecsendiót, az apróra vágott uborkát, a piros húsú paprikát és a tejfölt.

3. Ezzel a töltelékkel töltsük meg a palacsintát és sodorjuk fel.

4. Ezután a palacsintát hempergessük lisztben, tojásban és zsemlemorzsában és süssük ki forró olajban.

Tartármártással vagy zöld fejes salátával tálaljuk.
Maradék főtt vagy sült baromfihúsból is elkészíthetjük. Ízletes feltétként is tálalhatjuk zsenge tavaszi főzelékekkel.

Palacsintatészta

Palacsintatészta
15 dkg liszt
1 db tojás
3 dl tej
2 csipet
1 dl szódavíz
0.5 dl olaj

1. A tojást, a lisztet, a sót és a tej felét csomómentesre kikeverjük, majd hozzáadjuk a többi folyadékot is és jól kidolgozzuk.

2. Kézi habverővel, vagy a robotgép habverőjével tudjuk csomómentessé tenni a tésztát. A kész tésztának hígnak, tejszín sűrűségűnek kell lennie. Ha sűrűnek találjuk további szódavízzel hígítjuk. Tanácsos fél-egy óráig pihentetni a tésztát, majd újra átkeverni, s elkezdeni a sütést.

3. A palacsintasütőt jól megforrósítjuk, kenőtollal beolajozzuk, beleteszünk egy kis merőkanálnyi tésztát, amit a serpenyő mozgatásával szétterítünk a palacsintasütő felületén. 4. Ne túl erős lángon süssük, mert könnyen megég. Amikor elválik az edény oldalától a tészta fordítsuk meg egy tortakés segítségével és süssük meg a másik oldalát is. Ez már pillanatok alatt megsül. Lehetőleg vékony palacsintákat süssünk. A sütést addig folytassuk, amíg a tészta el nem fogy.

5. Az elkészült darabokat tartsuk melegen a tálalásig úgy, hogy egy forróvízzel telt lábosra helyezzük a tányért a palacsintákkal és egy másik tányérral letakarjuk.

A megadott mennyiségekből kb. 12 palacsintát süthetünk.

Rántott palacsinta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3089 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
100 Vegeta különlegesség 100 Vegeta különlegesség
(Podravka Élelmiszeripari Vállalat, 1982)

Több mint húsz év telt el azóta, hogy a Vegetá-t, a Podravka gyár e népszerű ételízesítőjét ajánlottuk a fogyasztóinknak. Azóta a piacon meg-megjelenő hasonló termékek szinonimája lett, de ugyanakkor nemzeti... bővebben...
Rántott palacsinta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
100 Vegeta különlegesség 100 Vegeta különlegesség
(Podravka Élelmiszeripari Vállalat, 1982)

Több mint húsz év telt el azóta, hogy a Vegetá-t, a Podravka gyár e népszerű ételízesítőjét ajánlottuk a fogyasztóinknak. Azóta a piacon meg-megjelenő hasonló termékek szinonimája lett, de ugyanakkor nemzeti... bővebben...
ételfotó