Máj pikáns mártásban

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Máj pikáns mártásban
Eszközök: kés, serpenyő, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg csirkemáj
4 dkg vaj
másfél dkg vöröshagyma
1 evőkanál ételízesítő
1 evőkanál liszt
1 dl fehérbor
2 evőkanál tejföl
ízlés szerint mustár
ízlés szerint kakukkfű
ízlés szerint

Elkészítés:

A finomra vágott hagymát és májszeleteket felforrósított vajba tesszük és hirtelen megpirítjuk. Ezután a lisztet, kakukkfüvet, ételízesítőt (pl. Vegetá-t) és egy kis mustárt adunk hozzá.

Megkeverjük, hozzáöntünk egy kis vizet, bort és még egészen rövid ideig pirítjuk.

Mielőtt levennénk a tűzről, keverjük bele a tejfölt.

Különböző, tetszés szerinti körítéssel tálalhatjuk: főtt burgonyával, burgonyapürével, rizzsel stb.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Máj pikáns mártásban
2 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(3)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1723 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
100 Vegeta különlegesség 100 Vegeta különlegesség
(Podravka Élelmiszeripari Vállalat, 1982)

Több mint húsz év telt el azóta, hogy a Vegetá-t, a Podravka gyár e népszerű ételízesítőjét ajánlottuk a fogyasztóinknak. Azóta a piacon meg-megjelenő hasonló termékek szinonimája lett, de ugyanakkor nemzeti... bővebben...
Máj pikáns mártásban
2 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(3)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
100 Vegeta különlegesség 100 Vegeta különlegesség
(Podravka Élelmiszeripari Vállalat, 1982)

Több mint húsz év telt el azóta, hogy a Vegetá-t, a Podravka gyár e népszerű ételízesítőjét ajánlottuk a fogyasztóinknak. Azóta a piacon meg-megjelenő hasonló termékek szinonimája lett, de ugyanakkor nemzeti... bővebben...
tippek, fortélyok