Burgl-féle puliszka a Dolomitokból

Polenta delle Dolomiti alla Burgl

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Burgl-féle puliszka a Dolomitokból
Eszközök: fazék, tűzhely
Eljárások: főzés
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg durva szemű kukoricaliszt
5 dl húsleves
1 evőkanál olaj
1 csésze tejszín
1 csipet kristálycukor
5 dl tej
2 evőkanál vaj
1 evőkanál

Elkészítés:

1. Forrósítsuk fel egy edényben a húslevest, a tejet, meg az olajat.

2. Állandó kavargatás mellett szórjuk bele a kukoricalisztet.

3. Ízesítsük a sóval és a cukorral.

4. Állandó kevergetéssel hagyjuk a kukoricalisztet megduzzadni.

5. Vigyázzunk, ha nem kavarjuk eléggé, a puliszka odaég! Kb. 50 perc alatt készül el; sűrű pépet kell kapnunk.

6. Ha a puliszkát kásaként tálaljuk, keverjük bele a tejszínt.

7. Vagy: öntsük a puliszkát zsírozott deszkára, simítsuk el, és zsineggel szeleteljük fel.

8. Az így felszeletelt puliszkát azután megsüthetjük, kisüthetjük olajban, vagy grillezhetjük. Ugyanígy meg is tölthetjük, vagy gombóccá formálhatjuk.

Burgl-féle puliszka a Dolomitokból
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1884 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
Burgl-féle puliszka a Dolomitokból
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
tippek, fortélyok