Savanyú malacleves

| Savanyú malacleves receptek
Elkészítési idő: 110 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Eszközök: bárd, fazék, lábas, séfkés, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db malac
1 csipet erős pirospaprika
5 dkg zsír
2 dl tejföl
1 evőkanál liszt
1 db citrom leve
ízlés szerint babérlevél
ízlés szerint egész bors
ízlés szerint

Elkészítés:

A nagyon gondosan megtisztított malachúst hideg vízben tesszük fel főni a babérlevéllel, az egész borssal, a citromlével és a sóval.

Ha a hús puha, a zsírból, lisztből rántást készítünk, megszórjuk pirospaprikával, a levesbe öntjük és felfőzzük, tejfölre tálaljuk.

Egyes vidékeken úgy készül, hogy zöldséget és burgonyát főznek bele, s ezzel sűrítik.

Természetesen nem egy malacból, hanem annak a fejéből, körmeiből, farkából és belsőségeiből készítendő.
Savanyú malacleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 865 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kelet-európai szakácskönyv
Kelet-európai szakácskönyv
(Közgazdasági és Jogi Kiadó, 1983)

Az egyes népek táplálkozási szokásai mindig összefüggtek életkörülményeikkel, országuk földrajzi és gazdasági viszonyaival. Speciális nemzeti ételeikből mutatunk néhányat, és mert az emberek az evésen-iváson kívül olvasni... bővebben...
Kép nélkül
Savanyú malacleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kelet-európai szakácskönyv
Kelet-európai szakácskönyv
(Közgazdasági és Jogi Kiadó, 1983)

Az egyes népek táplálkozási szokásai mindig összefüggtek életkörülményeikkel, országuk földrajzi és gazdasági viszonyaival. Speciális nemzeti ételeikből mutatunk néhányat, és mert az emberek az evésen-iváson kívül olvasni... bővebben...
most van szezonja

Kapcsolódó receptek (malac összetevők alapján)