Halleves dalmát módra

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg paradicsom
1 fej hagyma
2 és fél dl fehérbor
1 dl olaj
10 dkg rizs
ízlés szerint babérlevél
ízlés szerint
ízlés szerint fokhagyma
ízlés szerint egész bors

Elkészítés:

Tegyünk a vízbe megfelelő mennyiségű sót. Minél többféle halból főzzük, annál ízletesebb. Az összedarabolt halat a vízben puhára főzzük, hozzáöntjük az olajat és a bort, és egyszer felforraljuk.

A halat óvatosan kivesszük, a halfejeket és -farkakat eldobjuk, a levet leszűrjük, és puhára főzzük benne a rizst. Visszatesszük a haldarabokat, és további 10 percig főzzük.

Készülhet a halleves vörösborral is úgy, hogy az olajban megpároljuk a hagymát, rátesszük a tisztított, szeletelt halat, a fűszereket, a paradicsomot, ráöntjük a bort és annyi vizet, amennyi ellepi.

Kis lángon, fedő nélkül, főzzük 20-25 percig. Keverni nem szabad, csak rázogatni. Ha kész, petrezselyemmel hintjük meg, és abban a lábasban tálaljuk, amelyben főtt.

Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Halleves dalmát módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1330 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kelet-európai szakácskönyv
Kelet-európai szakácskönyv
(Közgazdasági és Jogi Kiadó, 1983)

Az egyes népek táplálkozási szokásai mindig összefüggtek életkörülményeikkel, országuk földrajzi és gazdasági viszonyaival. Speciális nemzeti ételeikből mutatunk néhányat, és mert az emberek az evésen-iváson kívül olvasni... bővebben...
Kép nélkül
Halleves dalmát módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kelet-európai szakácskönyv
Kelet-európai szakácskönyv
(Közgazdasági és Jogi Kiadó, 1983)

Az egyes népek táplálkozási szokásai mindig összefüggtek életkörülményeikkel, országuk földrajzi és gazdasági viszonyaival. Speciális nemzeti ételeikből mutatunk néhányat, és mert az emberek az evésen-iváson kívül olvasni... bővebben...
tippek, fortélyok

Kapcsolódó receptek (vegyes tengeri hal összetevők alapján)