Focaccia csicseriborsóból

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető olcsó
Focaccia csicseriborsóból
Adag: 1 sütőforma (30 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dl víz
3 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál
1 teáskanál durva szemcséjű
ízlés szerint frissen őrölt bors
néhány friss bazsalikom

Elkészítés:

1. A lisztet tálba tesszük a sóval és a vízzel együtt. Hozzáadunk 2 evőkanál olajat és villával összedolgozzuk. A tésztát szobahőmérsékleten 4-6 órát pihentetjük.

2. Belekeverjük a vékonyan felszeletelt fekete olajbogyót és a felaprított friss bazsalikomleveleket.

3. A tésztát lisztezett gyúródeszkára tesszük és 2-3 percig gyúrjuk.

4. A tésztát áttesszük egy kiolajozott pizzaformába és a kezünkkel ellapítjuk. Sóval, borssal meghintjük.

5. Előmelegített, 190 fokos sütőben körülbelül 40 perc alatt ropogósra sütjük. Cikkekre vágva, melegen fogyasztjuk.

Teltebb, száraz, enyhén fűszeres, elegáns vörösbor illik hozzá.
Focaccia csicseriborsóból
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 853 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Focaccia csicseriborsóból
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
könyvek