Húsos empanada

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Húsos empanada
Adag: 1 egész (35 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg kicsontozott sertéskaraj
2 evőkanál paradicsompüré
2 gerezd fokhagyma
2 fej finomra vágott hagyma
1 db tojás
1 evőkanál olvasztott vaj
1 teáskanál
1 teáskanál cseresznyepaprika
5 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
Tésztához:
4 evőkanál olívaolaj
1 kávéskanál
1 teáskanál kristálycukor
1 és ¼ dl víz
1 evőkanál száraz fehérbor
50 dkg liszt

Elkészítés:

1. A lisztet nagy tálba tesszük, közepébe mélyedést nyomunk. Beletesszük a sót, a bort, 4 evőkanál olajat, a cukrot és a vizet. Jól összekeverjük, majd rugalmas tésztává összedolgozzuk. Műanyag fóliába csomagolva 30 percre hűtőszekrénybe helyezzük.

2. Közben a húst csíkokra vágjuk és nagy serpenyőben, a maradék olajon körös-körül megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és üvegesre pároljuk.

3. Hozzáadjuk a kockára vágott sonkát, a csíkokra vágott zöldpaprikát és nagy lángon további 5 percig sütjük. Sóval, borssal, cseresznyepaprikával ízesítjük és belekeverjük a passzírozott paradicsomot is.

4. A tésztát kétfelé osztjuk, lisztezett gyúródeszkára tesszük és átgyúrjuk. A tésztát belenyomkodjuk a kiolajozott formába és ráterítjük a húsos tölteléket. Beborítjuk a másik, ugyanekkora kinyújtott tésztalappal. A széleket összenyomkodjuk. Tetejét tojássárgájával megkenjük. Körülbelül 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Teltebb, száraz, enyhén fűszeres, elegáns vörösbor illik hozzá.
Húsos empanada
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1835 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Húsos empanada
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
twitter