Satay szósz

Satay mártás

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Satay szósz
Adag: 1 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 ⅔ dkg földimogyoró
¼ mokkáskanál őrölt koriander
0 db citrom leve
½ dl fehér szójaszósz
gerezd zúzott fokhagyma
½ dl rizsecet
1 mokkáskanál fehér gyömbérpor
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A mogyoró szemeket szárazon megpirítjuk.

2. A chilipaprika zöld szárát, ha kevésbé csípősen szeretjük a magjait is, eltávolítjuk.

3. Minden hozzávalót összekeverünk és pépessé turmixolunk.

Lehűtve tálaljuk.

Az elkészítési idő nem tartalmazza a hűtési időt, mely 1-2 óra vagy akár egy éjszaka is lehet.
Párolt és sült halakhoz, tenger gyümölcseihez, fehér húsú szárnyasokhoz, bárány és borjú húsokhoz illik. Mártogatóként is fogyasztható.
Satay szósz
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(4)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 10479 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sauer Győző Sauer Győző
gasztroABC

Satay szósz
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(4)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sauer Győző Sauer Győző
gasztroABC

pinterest