Birkaleves

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Eszközök: fazék, kés, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg darabolt zöldbab
30 dkg darabolt birkahús
8 dkg zsír
1 késhegynyi erős pirospaprika
1 fej apróra vágott hagyma
3 db kockára vágott burgonya
1 evőkanál liszt
2 dl tejföl
ízlés szerint
ízlés szerint babérlevél

Elkészítés:

A hagymát a zsiradékban megpároljuk, hozzáadjuk a kockára vágott birkahúst, sóval, erős paprikával meghintjük, vízzel felöntjük, és félpuhára főzzük.

Ezután hozzáadjuk a hámozott, kockára vágott burgonyát, az ujjnyira darabolt zöldbabot, a sóval szétnyomott fokhagymát, és beletesszük a babérlevelet.

Ha puhára főtt, a tejfölt elvegyítjük a liszttel, a levesbe öntjük, és egyszer együtt felforraljuk.

Nem lesz "erős" a birka- és ürühús íze, ha eltávolítjuk az összes faggyút, bőnyét, hártyát, és leforrázzuk ecetes sós vízzel.
A csontosabb, úgynevezett "elejéből" erősebb leves főzhető.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Birkaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1364 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kelet-európai szakácskönyv
Kelet-európai szakácskönyv
(Közgazdasági és Jogi Kiadó, 1983)

Az egyes népek táplálkozási szokásai mindig összefüggtek életkörülményeikkel, országuk földrajzi és gazdasági viszonyaival. Speciális nemzeti ételeikből mutatunk néhányat, és mert az emberek az evésen-iváson kívül olvasni... bővebben...
Kép nélkül
Birkaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kelet-európai szakácskönyv
Kelet-európai szakácskönyv
(Közgazdasági és Jogi Kiadó, 1983)

Az egyes népek táplálkozási szokásai mindig összefüggtek életkörülményeikkel, országuk földrajzi és gazdasági viszonyaival. Speciális nemzeti ételeikből mutatunk néhányat, és mert az emberek az evésen-iváson kívül olvasni... bővebben...
könyvek