Calabriai rizottó

Risotto alla Calabrese

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Calabriai rizottó
Eszközök: kés, lábas, serpenyő, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db csirkemell
30 dkg rizottórizs
10 dl húsleves
1 csomó rozmaring
2 evőkanál paradicsompüré
1 kávéskanál curry
1 evőkanál pirospaprika
1 kis doboz zöldborsókonzerv
2 dl vörösbor
1 fej hagyma
5 dkg margarin
vagy
5 dkg vaj
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés:

1. A zsiradékot olvasszuk fel egy edényben, és dinszteljük benne üvegesre a hagymát.

2. Adjuk hozzá az apró kockákra vagdalt csirkemellet, és addig pirítsuk, míg színét minden oldalán el nem veszti.

3. Tegyük bele a megtisztított, megmosott, apró kockákra vágott paprikát, és kicsit dinszteljük vele.

4. Töltsük bele a kerek szemű rizst, és rövid ideig pirítsuk vele.

5. Keverjük simára a vörösbort a pirospaprikával, a curryvel meg a paradicsompürével, és öntsük a rizshez.

6. Tegyük bele a megtisztított, megmosott, finomra metélt rozmaringot.

7. Öntsük fel 2 csésze jól fűszerezett húslevessel, majd fedő nélkül, közepes lángon főzzük.

8. Gyakran keverjük meg, és apránként töltsük hozzá a maradék levest. A rizottó kb. 18-20 perc alatt készül el.

9. Adjuk hozzá a lecsepegtetett zöldborsót, ízesítsük sóval, borssal, melegítsük fel és tálaljuk.

A rizottóhoz sosem használunk hosszú szemű, fehér rizst. A gömbölyű szemű, kissé pépesre fövő fajta jó hozzá. Különösen ajánlható az olasz arborio rizs.
A rizottó akkor jó, ha nedvesek benne a rizsszemek, és kissé kásaszerű. A levest lassan, kis adagokban adjuk hozzá, mindig csak akkor, ha az előző adagot már magába szívta a rizs.
Calabriai rizottó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2137 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
Calabriai rizottó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
ételfotó