Trachana

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
igény szerint árpadara
vagy
igény szerint dara
vagy
igény szerint liszt
1 evőkanál
20 dl joghurt
vagy
20 dl tej
vagy
20 dl aludttej

Elkészítés:

A tejbe, aludttejbe vagy joghurtba (ez vidékenként változik) sót és annyi lisztet, darát vagy árpadarát keverünk, hogy kemény tésztát kapjunk.

A masszát tojás nagyságú darabokra osztjuk, és egy tiszta abroszon szárítjuk mindaddig, míg könnyen morzsálódik.

Ekkor egy nagy lyukú szitán kézzel átnyomjuk, és 4-5 napig kiterítve szárítjuk. Zacskóba töltve hónapokig tárolható.

Az alapanyagok nem, de az eljárás és az eredmény szinte tejesen azonos a magyar házitarhonyával. Az iráni gasztronómiában is létezik egy tarhunának nevezett, apróra formázott gyúrttészta.
Trachana
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 752 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kelet-európai szakácskönyv
Kelet-európai szakácskönyv
(Közgazdasági és Jogi Kiadó, 1983)

Az egyes népek táplálkozási szokásai mindig összefüggtek életkörülményeikkel, országuk földrajzi és gazdasági viszonyaival. Speciális nemzeti ételeikből mutatunk néhányat, és mert az emberek az evésen-iváson kívül olvasni... bővebben...
Kép nélkül
Trachana
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kelet-európai szakácskönyv
Kelet-európai szakácskönyv
(Közgazdasági és Jogi Kiadó, 1983)

Az egyes népek táplálkozási szokásai mindig összefüggtek életkörülményeikkel, országuk földrajzi és gazdasági viszonyaival. Speciális nemzeti ételeikből mutatunk néhányat, és mert az emberek az evésen-iváson kívül olvasni... bővebben...
bevásárlólista