Édesburgonya-leves sült paprikával

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Édesburgonya-leves sült paprikával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg hámozott édesburgonya
½ teáskanál chiliszósz
8 dkg apróra vágott vöröshagyma
2 gerezd hámozott fokhagyma
10 dkg hámozott burgonya
8 és fél dl zöldségalaplé
1 csipet őrölt kurkuma
5 dkg póréhagyma
5 dkg zellergumó
2 teáskanál citromlé
1 evőkanál vaj
1 teáskanál étolaj
4 dkg főtt kukorica
1 evőkanál kristálycukor

Elkészítés:

1. A póréhagyma fehér részét, a zellert, a burgonyát és az édesburgonyát 1 cm-es darabokra vágjuk. Egy nagy fazékban, a vajban a vöröshagymát, a vékonyra szelt fokhagymát, a pórét és a zellert magas hőfokon, állandó kevergetés mellett, 5 perc alatt puhára pároljuk.

2. Hozzáadjuk a burgonyát, az édesburgonyát, a kurkumát, a szerecsendió-virágot és az alaplét. A levest felforraljuk, majd lefedve 20 percig főzzük, hogy a zöldségek megpuhuljanak.

3. Közben egy serpenyőben felhevített növényi olajban a kukoricát kevergetve aranybarnára pirítjuk, levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a chiliszószt, majd félretesszük.

4. Kivesszük a levesből a babérlevelet, és kidobjuk. A levesbe tesszük a kimagozott, felaprított, sült paprikát, a cukrot és a citromlét, és az egészet krémesre turmixoljuk.

5. A levest előmelegített tányérokba mérjük, a tetejét megszórjuk chiliszószos kukoricával, és lepénykenyérrel tálaljuk.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
150 dkg darabolt vegyes zöldség
5 szem durvára tört szegfűbors
1 kiskanál sáfrányos szeklice
5 dkg
20 dkg kelkáposzta
1 nagyobb vöröshagyma
1 dl olaj
1 kiskanál szerecsendió virág
1 darabka darabolt gyömbérgyökér
1 evőkanál egész bors
1 ágacska lestyán levél vagy
1 ágacska zellerlevél
ízlés szerint kristálycukor

A kelkáposzta és a vöröshagyma kivételével az olajon megpirítjuk a zöldségeket. Adhatunk hozzá kanálka cukrot is, mely kiemeli a pirított zöldségek ízét. Amikor a zöldségek megpirultak felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, kelkáposztát és a fűszereket. Sózzuk és lassan másfél-két órát főzzük. Ha kész leszűrjük és hűtőben tároljuk. Levesek, mártások, főzelékek készítésekor alapléként használjuk.

Édesburgonya-leves sült paprikával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1915 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
Édesburgonya-leves sült paprikával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
bevásárlólista