Párolt mazsolás tonhal

Stufato di Pesce con Uva Secca

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető drága
Kép nélkül
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg mazsola
80 dkg tonhal
1 evőkanál kapribogyó
5 dkg olívabogyó
1 db citrom
4 db paradicsom
2 dl fehérbor
5 dkg pisztácia
4 evőkanál margarin
vagy
4 evőkanál vaj
5 dkg mandula
vagy
5 dkg fenyőmag
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
néhány szem Worcestershire szósz

Elkészítés:

1.Zsírozzunk jól ki egy tűzálló tálat, és rétegezve rakjuk bele a megmosott halszeleteket.

2.Locsoljuk meg a citromlével és a Worcester-szósszal.

3.Tisztítsuk meg a hagymát, a zellert, és vágjuk apró kockákra.

4.Borítsuk be vele a halszeleteket, a kapribogyóval, a felszeletelt olívabogyóval, a mandulával, valamint a pisztáciával és a mazsolával együtt.

5.Öntsük fel a fehérborral, és a szitán átpasszírozott paradicsommal.

6.Tegyük rá a hámozott, magvas része nélküli, kockára vágott paradicsomot, kicsit sózzuk és borsozzuk meg.

7.Toljuk a 220 C-fokra előmelegített sütőbe, süssük 15-20 percig, majd szedjük ki, és azonnal tálaljuk.

Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Párolt mazsolás tonhal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 548 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
Kép nélkül
Párolt mazsolás tonhal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
facebook