Tengeri csuka szardellamártásban
Filetto di Pesce con Salsa di Acciughe



Elkészítés:
1. A vajat vagy a margarint forrósítsuk fel egy edényben, és dinszteljük benne üvegesre a finomra metélt hagymát.
2. Tisztítsuk meg a karottát és a póréhagymát, mossuk meg, és vágjuk apró kockákra. Tegyük a hagymához, és kicsit dinszteljük vele.
3. Öntsük fel fehérborral, valamint a húslevessel.
4. Keverjük bele a babérlevelet, a sót meg a tejszínt, és forraljuk fel.
5. Adjuk hozzá a megmosott, jól lecsepegtetett halfilét, és kb. 15 perc alatt főzzük puhára.
6. Szedjük ki, tartsuk melegen, a főzőlét pedig habarjuk be a keményítővel.
7. Keverjük az apróra vagdalt szardellafilét és a felaprított olívabogyót a mártáshoz.
8. Ízesítsük sóval, borssal, ételízesítővel, majd a filét melegítsük fel újból a mártásban, frissen aprított kaporral megszórtan tálaljuk.