Tengeri csuka szardellamártásban

Filetto di Pesce con Salsa di Acciughe

| Párolt, zöldséges tengeri csuka receptek
Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Tengeri csuka szardellamártásban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
80 dkg tengeri csuka
1 csipet ételízesítő
másfél evőkanál étkezési keményítő
5 dkg olívabogyó
1 csésze tejszín
2 és fél dl húsleves
2 dl fehérbor
1 csomó kapor
1 kisebb póréhagyma
2 db karotta
2 evőkanál margarin
vagy
2 evőkanál vaj
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. A vajat vagy a margarint forrósítsuk fel egy edényben, és dinszteljük benne üvegesre a finomra metélt hagymát.

2. Tisztítsuk meg a karottát és a póréhagymát, mossuk meg, és vágjuk apró kockákra. Tegyük a hagymához, és kicsit dinszteljük vele.

3. Öntsük fel fehérborral, valamint a húslevessel.

4. Keverjük bele a babérlevelet, a sót meg a tejszínt, és forraljuk fel.

5. Adjuk hozzá a megmosott, jól lecsepegtetett halfilét, és kb. 15 perc alatt főzzük puhára.

6. Szedjük ki, tartsuk melegen, a főzőlét pedig habarjuk be a keményítővel.

7. Keverjük az apróra vagdalt szardellafilét és a felaprított olívabogyót a mártáshoz.

8. Ízesítsük sóval, borssal, ételízesítővel, majd a filét melegítsük fel újból a mártásban, frissen aprított kaporral megszórtan tálaljuk.

Könnyű fehérbort kínáljunk hozzá.
Párolt rizzsel vagy tésztával tálaljuk.
Maradék húslevessel vagy húsleveskockával is készíthető.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Tengeri csuka szardellamártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1534 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
Tengeri csuka szardellamártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
twitter