Libamáj-agyagtál

Terrine de foie gras

| Libamájpástétom receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Libamáj-agyagtál
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
80 dkg libamáj
2 és fél dl portói bor
1 evőkanál konyak
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

A libamájat gondosan megtisztítjuk a hártyától és az erektől.

Sóval és frissen őrölt borssal fűszerezzük. Portóival és konyakkal marinírozzuk.

Lefedve 24 óráig hűtjük.

Ezután a húsdaráló apró lyukú korongján ledaráljuk. A májat (1 literes) agyagedénybe töltjük, simára kenjük és kissé lenyomkodjuk, hogy lehetőleg ne maradjon közte levegő.

Az edényt a fedelével lezárjuk és a tűzhelyen vízfürdőben 40 percig, kb. 140 °C-on pároljuk.

A vízhőmérséklet nem haladhatja meg a 80 'C-ot. Ellenőrizzük hőmérővel.

Édes desszertbort kínáljunk hozzá.
Igen testes édes, nemesrothadás nélküli, magas savtartalmú fehérbor illik hozzá.
Igen testes édes, nemesrothadásos, magas savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Libamáj-agyagtál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1266 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Borok világa ,
Borok világa
(Kossuth Kiadó, 2001)

Ez a könyv csevegni, és egyúttal csábítani szeretne. Csevegni szeretne a bor mélységeiről, a bor lényegéről. Az első rész bemutatja a megközelítés legjobb módját; kísérőnkké szegődik a tálalásnál, az ízlelésnél és... bővebben...
Libamáj-agyagtál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Borok világa ,
Borok világa
(Kossuth Kiadó, 2001)

Ez a könyv csevegni, és egyúttal csábítani szeretne. Csevegni szeretne a bor mélységeiről, a bor lényegéről. Az első rész bemutatja a megközelítés legjobb módját; kísérőnkké szegődik a tálalásnál, az ízlelésnél és... bővebben...
könyvek