Provence-i halleves

Bouillabaisse

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Provence-i halleves
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Halalapléhez:
1 db zeller
4 szem szegfűszeg
1 fej hagyma
50 dkg halfej
kevés zellerlevél
Halleveshez:
33 dkg lepényhal
100 dkg tisztított fekete kagyló
33 dkg tőkehal
30 dkg ördöghal
¾ dl olívaolaj
½ kiskanál szárított kakukkfű
3 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 db narancs
2 db kimagozott paradicsom
1 kiskanál édesköménymag
1 csésze száraz fehérbor
2 evőkanál paradicsompüré
1 csipet sáfrány
½ csésze finomra vágott hagyma
igény szerint száraz fehérkenyér
ízlés szerint tengeri só
ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés:

A halfejeket a szegfűszeggel tűzdelt hagymával és a vagdalt zellerrel 2 liter vízben felforraljuk és közepes lángon kb. 2 percig főzzük. Csökkentjük a hőt, és 25-30 percig lassan főzzük. Gyakran leszedjük a habját, az alaplét egy tálba szűrjük.

Serpenyőben felhevítjük az olajat, hagymát, édesköményt és kakukkfüvet adunk hozzá és néhány percig enyhén barnítjuk.

Hozzáadjuk a paradicsomot és a fokhagymagerezdeket, addig főzzük, míg a paradicsompüré nedvessége el nem párolog, narancshéjat és sáfrányt keverünk bele, hozzáöntjük a fehérbort, és az egészet sóval és borssal fűszerezzük. A halalaplét lassan, kevergetés közben hozzáadjuk és felfőzzük. A darabokra vágott langusztafarkakat és ördöghalat hozzáadjuk, 3-4 perc múlva a kagylókat is, a tetején elosztjuk a feldarabolt tengeri angolnát, tőkehalat és lepényhalat. 5 percig pihentetjük.

Egy tálat fehérkenyér-szeletekkel kibélelünk és a hallevest beleeresztjük. Forrón tálaljuk.

Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Provence-i halleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1661 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Borok világa ,
Borok világa
(Kossuth Kiadó, 2001)

Ez a könyv csevegni, és egyúttal csábítani szeretne. Csevegni szeretne a bor mélységeiről, a bor lényegéről. Az első rész bemutatja a megközelítés legjobb módját; kísérőnkké szegődik a tálalásnál, az ízlelésnél és... bővebben...
Provence-i halleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Borok világa ,
Borok világa
(Kossuth Kiadó, 2001)

Ez a könyv csevegni, és egyúttal csábítani szeretne. Csevegni szeretne a bor mélységeiről, a bor lényegéről. Az első rész bemutatja a megközelítés legjobb módját; kísérőnkké szegődik a tálalásnál, az ízlelésnél és... bővebben...
hírlevél