Marhasült barolóban

Brasato al Barolo

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Marhasült barolóban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
7 és fél dl barolo bor
100 dkg marhacomb
vagy
100 dkg marhalapocka
4 db karotta
2 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
3 szál petrezselyem
vagy
3 szál zsálya
vagy
3 szál rozmaring
szükség szerint olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

Előző este pácolunk: a zöldség felét durvára vagdaljuk, a babérlevelet szétmorzsoljuk, a szegfűszeget, tetszés szerint egy rozmaringágat, egy marék zsályát vagy az aprított petrezselymet a hússal együtt tálba helyezzük és a bort ráöntjük. Lefedve és hideg helyen legalább 12 óra hosszat pihentetjük.

Másnap a pecsenyehúst kivesszük a levéből és megtörölgetjük.

A fűszeres páclét átszűrjük, a zöldséget és fűszereket eltávolítjuk. Sütőedényben olívaolajat hevítünk, a húst minden oldalán megsütjük, megsózzuk és megborsozzuk. Maréknyi aprított zellert, 2 hosszára vágott karottát, egy felezett, szegfűszeggel és babérlevéllel tűzdelt hagymát, hámozott fokhagymát és zöldséget teszünk mellé, 1-2 pohár páclével meglocsoljuk és lefedve a tűzhelyen közepes hőfokon kb. 2 óra hosszat pároljuk. Ha a pecsenyelé elfőne, időnként adjunk hozzá a pácléből. Tálaláskor a sültet felszeleteljük és az átszűrt, fél literre elfőzött mártással meglocsoljuk.

Száraz vörösbort kínáljunk hozzá.
Burgonyaropogóssal, burgonyakrokettel tálaljuk.
Teltebb, száraz, enyhén fűszeres, elegáns vörösbor illik hozzá.
Marhasült barolóban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2863 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Borok világa ,
Borok világa
(Kossuth Kiadó, 2001)

Ez a könyv csevegni, és egyúttal csábítani szeretne. Csevegni szeretne a bor mélységeiről, a bor lényegéről. Az első rész bemutatja a megközelítés legjobb módját; kísérőnkké szegődik a tálalásnál, az ízlelésnél és... bővebben...
Marhasült barolóban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Borok világa ,
Borok világa
(Kossuth Kiadó, 2001)

Ez a könyv csevegni, és egyúttal csábítani szeretne. Csevegni szeretne a bor mélységeiről, a bor lényegéről. Az első rész bemutatja a megközelítés legjobb módját; kísérőnkké szegődik a tálalásnál, az ízlelésnél és... bővebben...
google+