Burgundi mártás

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 5 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Eszközök: habverő, lábas, tűzhely
Eljárások: főzés
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Elkészítés:

A kész barnamártást a burgundi borral felforraljuk, szűrőruhán átszűrjük és tálaljuk.

Barnamártás

Kép nélkül
60 dkg darabolt borjúcsont
0.5 dl madeira bor
1 csipet kakukkfű
1 dl vörösbor
6 dkg zsír
1 dkg
10 dkg liszt
0.5 dkg fokhagyma
néhány szem egész feketebors

A borjúcsontot apróra vágjuk, majd megtisztított és karikára vágott zöldséget, hagymát, fokhagymát, babérlevelet és egész borsot zsírban jó barnára lepirítunk, majd erős csontlével felengedjük. Ízlés szerint sózzuk, utána feltesszük főni. Zsírban cukrot aranysárgára pirítunk, lisztet adunk hozzá, és barnamártást készítünk belőle. Ezzel a mártással berántjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, a kakukkfüvet és a vörösbort. Egyenletes tűzön felforraljuk. A forralás időtartama 4-5 óra. Időnként jól megkeverjük, amikor a zsírja felszínre jön, lezsírozzuk. Ha nagyon besűrűsödne, csontlével engedjük fel. Ha nem elég sűrű, addig főzzük, míg a kívánt sűrűséget eléri. Ha megfőtt, a csontokat eltávolítjuk belőle és finom szitán átszűrjük. A barna (spanyol-) mártásnak szép simának, sötétbarna színűnek kell lennie, sem túl híg, sem túl sűrű nem lehet.

Burgundi mártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 6832 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vadhús- és halételek
Vadhús- és halételek
(Népszava Kiadó , 1983)

Brillant-Savarin, a gasztronómia klasszikusa szerint a vadpecsenye az asztal legnagyobb gyönyörűségei közé tartozik. Erről való értekezésében kifejti, hogy a vad értéke sokszor attól is függ, hogy milyen tájakon élt és... bővebben...
Kép nélkül
Burgundi mártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vadhús- és halételek
Vadhús- és halételek
(Népszava Kiadó , 1983)

Brillant-Savarin, a gasztronómia klasszikusa szerint a vadpecsenye az asztal legnagyobb gyönyörűségei közé tartozik. Erről való értekezésében kifejti, hogy a vad értéke sokszor attól is függ, hogy milyen tájakon élt és... bővebben...
hírlevél