Sült csirke

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db csirke
3 dl olaj
5 dkg
kávéskanál morzsolt majoránna

Elkészítés:

A csirkét jól besózzuk, hasüregét bedörzsöljük majoránnával, majd olajjal lekenjük. 1-2 óráig hűtőszekrényben pihentetjük. Ezt követően sütőtálba rakjuk, leöntjük, a megmaradt, felforrósított olajjal és kevés vizet aláöntve a sütőben, alacsonyabb hőmérsékleten megpároljuk, majd zsírjával gyakran megöntözve pirosra sütjük. Hidegen és melegen is finom étel. Gyakran más ételek alapanyaga. Grillezve is készíthetjük.

Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Sült csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2256 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sauer Győző Sauer Győző
gasztroABC

Kép nélkül
Sült csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sauer Győző Sauer Győző
gasztroABC

könyvek