Franciasaláta

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Franciasaláta
Adag: 1 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Főzőléhez:
1 kávéskanál őrölt fehérbors
5 dkg
0 db citrom leve
Mártáshoz:
¼ evőkanál száraz fehérbor
1 evőkanál mustár
¼ kávéskanál porcukor
1 dkg
0 db citrom leve
¾ db tojás
vagy
Salátához:
3 és ⅓ dkg csemegeuborka
4 és ¼ dkg zöldborsó
3 és ⅓ dkg fehérrépa
6 ⅔ dkg sárgarépa
4 és ¼ dkg jonatán alma
4 és ¼ dkg héjában főtt burgonya

Elkészítés:

A sárgarépát, fehérrépát kisebb kockákra vágjuk és a zöldborsóval együtt, citromos, borsos, erősen sós vízben puhára, de nem mászkosra főzzük, majd leszűrjük, jól lecsepegtetve kihűtjük.

A tojások sárgáját keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a sót, mustárt és egy fél citrom levét, majd először vékony sugárban, majd amikor kezd összeállni bátrabban, állandó keverés mellet annyi olajat adunk hozzá hogy kemény, vajszerű masszát kapjunk. Hozzáadjuk a mustárt, porcukrot és a fehérbort.

Az almát és a burgonyát meghámozzuk és apróbb kockára vágjuk az uborkával együtt a többi zöldséggel és a mártással összekeverjük.

Jól lehűtve tálaljuk.

Többféle hidegkonyhai készítmény alkotórésze, kísérője.

Hideg vagy meleg halak, frissen sültek körete is lehet.

Készen vásárolható majonézzel is elkészíthetjük.
Franciasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2295 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sauer Győző Sauer Győző
gasztroABC

Franciasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sauer Győző Sauer Győző
gasztroABC

van itthon