Négysajtos rizs

| Négysajtos rizs receptek
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető drága
Négysajtos rizs
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
7 dkg reszelt parmezán sajt
7 dkg reszelt gruyere sajt
7 dkg reszelt provolone sajt
7 dkg reszelt fontina sajt
8 dkg vaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint reszelt szerecsendió
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A rizst a szokásos módon megfőzzük.

2. Áttesszük egy tálba. Belekeverjük a vaj felét, a reszelt parmezán háromnegyedét, a fehér borsot és a reszelt szerecsendiót.

3. Egy kanál vajat serpenyőben megforrósítunk, beletesszük a rizst és 3-4 percig pirítjuk. Kivajazunk egy tűzálló tálat.

4. Beleterítjük a rizs egyharmadát. Megszórjuk a többi reszelt sajt felével.

5. Még egy réteg rizs és a maradék sajt következik. Végül beborítjuk a maradék rizzsel és megszórjuk a maradék parmezánnal.

6. Előmelegített, 180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük.

A recept Észak-Olaszországból, Piemonte tartományból származik.

Párolt rizs

Kép nélkül
40 dkg rizs
1 kisebb fej vöröshagyma
1 csokor finomra vágott petrezselyemzöld
5 cl olaj vagy
5 dkg vaj
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint
Felöntéshez::
9 dl víz

A forró zsiradékon, állandó keverés mellett üvegesre futtatjuk a rizst, majd hozzáadjuk a borsot és a petrezselyemzöldet. Kétszer-háromszor megkeverjük és azonnal felöntjük forró sós vízzel. Egyszer-kétszer villával megkeverjük, a közepébe nyomjuk a beirdalt hagymát. Lefedve, előmelegített, 80-90 C fokos sütőbe tesszük. 30-40 perc alatt megpuhul. Ekkor kivesszük belőle a hagymát, és villával, könnyedén fellazítjuk.

Négysajtos rizs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2687 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Négysajtos rizs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
lexikon