Négysajtos rizs



Elkészítés:
1. A rizst a szokásos módon megfőzzük.
2. Áttesszük egy tálba. Belekeverjük a vaj felét, a reszelt parmezán háromnegyedét, a fehér borsot és a reszelt szerecsendiót.
3. Egy kanál vajat serpenyőben megforrósítunk, beletesszük a rizst és 3-4 percig pirítjuk. Kivajazunk egy tűzálló tálat.
4. Beleterítjük a rizs egyharmadát. Megszórjuk a többi reszelt sajt felével.
5. Még egy réteg rizs és a maradék sajt következik. Végül beborítjuk a maradék rizzsel és megszórjuk a maradék parmezánnal.
6. Előmelegített, 180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük.
Párolt rizs

A forró zsiradékon, állandó keverés mellett üvegesre futtatjuk a rizst, majd hozzáadjuk a borsot és a petrezselyemzöldet. Kétszer-háromszor megkeverjük és azonnal felöntjük forró sós vízzel. Egyszer-kétszer villával megkeverjük, a közepébe nyomjuk a beirdalt hagymát. Lefedve, előmelegített, 80-90 C fokos sütőbe tesszük. 30-40 perc alatt megpuhul. Ekkor kivesszük belőle a hagymát, és villával, könnyedén fellazítjuk.