Csirkebirijani

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csirkebirijani
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg rizs
1 teáskanál őrölt kurkuma
1 teáskanál durvára tört kardamom
1 db darabolt csirke
2 teáskanál édesnemes pirospaprika
1 teáskanál durvára tört római kömény
5 dkg mazsola
1 db darabolt paradicsom
1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
5 evőkanál olaj
3 fej szeletelt hagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 szál karikára vágott sárgarépa
7 és fél dl tyúkhúsleves
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A csirkét hat darabba vágjuk, megmossuk, megtöröljük. Nagy vaslábosba tesszük, aláöntünk 4 kanál olajat és nagy lángon, hirtelen, minden oldalon megpirítjuk.

2. Hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát és hagymát, a zúzott fokhagymát. Kis lángon 3-4 percig pároljuk.

3. Meghintjük a római köménnyel, a kurkumával, a gyömbérrel, a pirospaprikával, és további 1 percig kevergetve pirítjuk (ha szükséges, még öntünk alá olajat).

4. Beleszórjuk a rizst, hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot és a mazsolát. Felöntjük a levessel és beletesszük az összes fűszert. Felforraljuk, majd áttesszük a sütőbe. Lefedve, 180 fokon 30-40 percig sütjük.

Fűszerezik még kurkumával, curry-vel, fahéjjal, garam masalával, mandulával. Készítik bárány-, marhahúsból (indiai muszlimok) és halból is.
Az indiai konyha egyik legnépszerűbb étele, készítik marhahúsos, halas vagy zöldséges változatban is.
Csirkebirijani
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1871 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Csirkebirijani
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
facebook