Vajas piskóta

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 1 tepsi
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg finomliszt
20 dkg langyos vaj
1 db citrom héja
2 csomag vanilincukor
1 csomag sütőpor
4 db tojás
1 csipet
20 dkg porcukor

Elkészítés:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, vajjal, vaníliával, citromhéjjal és a sóval, majd lazán belekeverjük a hab felét. A lisztbe keverjük a sütőport és ezt a keverékhez adjuk. Végül a maradék habot is hozzáadjuk. Kivajazott, akkora tepsibe öntjük, hogy 1 cm vastag legyen. 200 C fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sül.

Sütés előtt megszórhatjuk lisztbe forgatott, magozott meggy- vagy cseresznyebefőttel.

Kerek formában sütve kitűnő torta alapanyag.
Vajas piskóta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 6112 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sauer Győző Sauer Győző
gasztroABC

Kép nélkül
Vajas piskóta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sauer Győző Sauer Győző
gasztroABC

recepttár