Élesztős omlós tészta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Élesztős omlós tészta
Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg finomliszt
25 dkg margarin
vagy
25 dkg vaj
5 dkg porcukor
1 csipet
2 dkg élesztő
másfél dl tejföl
1 db tojás

Elkészítés:

A lisztet gyúródeszkára szitáljuk. A fagyos vajat kisebb kockákra, szeletekre vágjuk és a liszt tetejére szórjuk a porcukorral együtt. A tejfölt meglangyosítjuk, belekeverjük az apróra tördelt élesztőt és a tojást, majd ezt is a liszt és a vaj tetejére öntjük és az összes hozzávalót összegyúrjuk. A gyúrás elején kicsit ragad a tészta, de mire befejezzük a gyúrást szépen összeáll, elválik a gyúródeszkától és a kezünktől is. Kétféleképpen használhatjuk - vagy azonnal dolgozunk vele tovább a recept szerint, - vagy fóliába csomagolva egy éjszakán keresztül a hűtőszekrényben pihentetjük. Fontos alaptészta, ebből készíthető a legtöbb gyümölcsös töltött pite, pozsonyi patkó, beigli, stb.

Élesztős omlós tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4564 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vermes Györgyné Vermes Györgyné
gasztroABC

Élesztős omlós tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vermes Györgyné Vermes Györgyné
gasztroABC

szólj hozzá, értékelj