Polipsaláta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Polipsaláta
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg polip
½ teáskanál szárított pirospaprika
1 db citrom
1 gerezd fokhagyma
1 kis fej hagyma
2 és fél dl fehérborecet
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

Tisztítsuk meg a polipot. Tegyük nagy lábos hideg vízbe az ecettel, sárgarépával, zellerrel, hagymával, fokhagymával, petrezselyemmel és sóval. Fedjük le, és erős tűzön forraljuk fel. Vegyük a hőfokot takarékra és forraljuk 60 percen keresztül. Húzzuk félre, de a polipot hagyjuk legalább 120 percen át a gőzölgő vízben. Ez azért fontos, mert így a húsa sokkal puhább lesz. Húzzuk le a bőrét (könnyedén lejön a tapadókorongokkal együtt - ezekből egy párat majd hozzáadhatunk a salátához). A testet vágjuk karikákra, a csápokat apró darabokra. Tegyük tálba, ízesítsük az olajjal, citromlével, sóval, borssal és szárított paprikával. Jól rázzuk össze, így tálaljuk.

Száraz fehérbort kínáljunk hozzá.
Polipsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3288 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
Polipsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
recept beküldése