Fehér rizottó

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 10 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Fehér rizottó
Eszközök: lábas, reszelő, séfkés, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 és ¼ dl száraz fehérbor
45 dkg rizottórizs
7 és fél dl marhahúsleves
1 fej hagyma
6 dkg reszelt parmezán sajt
3 dkg vaj
ízlés szerint fehér bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Megforrósított vajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát.

2. A hőmérsékletet közepesre emeljük és a lábosba szórjuk a rizst, majd 1-2 percig kevergetve pirítjuk.

3. Felöntjük a borral, s ha ez elpárolgott, állandó keverés mellett apránként felöntjük a levessel, egyszerre körülbelül fél pohárnyival. Minden egyes folyadék-hozzáadás után addig keverjük, amíg a levest a rizs magába nem szívja.

4. Belekeverjük a tejszínt. A teljes puhulási idő 15-18 perc.

5. Belekeverjük a kockára vágott mozzarella sajtot. Sóval, fehér borssal ízesítjük és további 2 percig főzzük. Tálalás előtt megszórjuk a reszelt parmezán sajttal.

Enyhe, finom íze miatt ehhez az ételhez ne pizzamozzarellát, hanem lében úszó, klasszikus változatot vegyünk. Lehetőleg gömbölyűszemű, arborio rizsből készítsük.
Csirke, borjú és halételek érdekes, pikáns köreteként is asztalra adható.

Marhahúsleves

Marhahúsleves
1 db hámozott burgonya
1 szál hámozott fehérrépa
2 szál hámozott sárgarépa
100 dkg marhacsont
100 dkg rostélyos
30 dl víz
1 fej hámozott hagyma
2 db paradicsom
igény szerint apró tészta vagy
igény szerint cérnametélt
ízlés szerint szemes bors
ízlés szerint

1. A húst, a csontot és minden megtisztított hozzávalót fazékba teszünk. Felöntjük a vízzel. A levest 2-3 órát főzzük.

2. A húsokat, a csontokat és a zöldségeket kivesszük, a levest átszűrjük. Kihűtjük, a felszínén összegyűlt zsiradékot leszedjük.

3. A levesben személyenként 2-3 evőkanál apró szemű tésztát vagy cérnametéltet főzünk ki. Ha tartalmasabban akarjuk adni, húsdarabokkal, a zöldségek közül a sárga- és fehérrépával és a burgonyával együtt tálaljuk.

4. A leszűrt leves befagyasztható, krémlevesek készítéséhez is felhasználható.

Fehér rizottó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2338 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Fehér rizottó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
könyvek