Rizs articsókával

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 10 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Rizs articsókával
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db friss articsóka
vagy
12 db konzerv articsókaszív
2 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
1 db citrom
4 evőkanál olívaolaj
6 dkg juhsajt
vagy
vagy
15 dkg friss zöldborsó
ízlés szerint
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. Az articsóka külső leveleit leszedjük, majd a felső harmadát levágjuk. A szárat meghámozzuk. A vágott felületeket citromlével meglocsoljuk, nehogy megbarnuljanak. Hosszában négyfelé vágjuk.

2. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a lecsöpögtetett, villával szétnyomott szardellafilét, majd az articsókát és a zöldborsót.

3. Sóval, borssal ízesítjük, felöntjük 4 kanál vízzel, és fedő alatt megpároljuk.

4. Hozzáadjuk a rizst, 1 percig kevergetve pirítjuk. Felöntjük annyi forró vízzel, amennyi ellepi, és kis lángon, fedő alatt megpároljuk. Reszelt sajttal meghintve kínáljuk.

Rizs articsókával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1915 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Rizs articsókával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
facebook