Korpás tészta gazdagon

Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Mártáshoz:
8 dkg reszelt parmezán sajt
½ kisebb zellergumó
1 szál sárgarépa
1 fej hagyma
1 ágacska friss zsálya
4 evőkanál olaj
6 dkg vaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
Tésztához:
1 teáskanál
1 és ¼ dl hideg víz
4 db tojás

Elkészítés:

1. A sóval elkevert lisztet deszkára szitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk. Beleütjük a tojásokat és először villával, majd kézzel összedolgozzuk. Apránként annyi vizet gyúrunk bele, hogy kemény, de rugalmas tésztát kapjunk.

2. A tésztacipót tiszta ruhával letakarva 30 percig pihentetjük. Tésztagéppel vastag spagettit készítünk belőle. Lisztezett deszkán szétterítjük és 30 percig száradni hagyjuk.

3. Közben a megmosott kacsa szívét és máját kivesszük. A kacsát nagy lábosba tesszük, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Beletesszük a megtisztított zellergumót, sárgarépát és hagymát. Megsózzuk, felforraljuk és kis lángon 60 percet főzzük.

4. A szívet és májat apróra vágjuk, megforrósított olajon megpirítjuk. Sóval, borssal, összetépkedett zsályalevéllel ízesítjük.

5. A főtt kacsát a léből kiemeljük. Bőrét lehúzzuk, kicsontozzuk, a húst apró darabokra tépdessük. A serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a vajat és kissé megpirítjuk, majd hozzáadjuk a főtt zöldségeket is.

6. A leszűrt lében 5-8 perc alatt megfőzzük a tésztát. Tálba halmozzuk, ráöntjük a húsos ragut. Reszelt sajttal meghintve kínáljuk.

Ez a tojásos, korpás tészta észak-olasz specialitás.
A kacsa főzőlevét, ami tulajdonképpen egy kitűnő erős húsleves, kár tésztafőzésére felhasználni. Erőlevesként vagy más ételek készítéséhez remekül használható.
Korpás tészta gazdagon
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1374 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Korpás tészta gazdagon
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
bevásárlólista