Garganelli húsmártással

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Garganelli húsmártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg garganelli
15 dkg zöldborsó
2 és fél dl száraz vörösbor
1 fej hagyma
1 doboz hámozott paradicsom
1 szál sárgarépa
6 dkg húsos füstölt szalonna
8 dkg vaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Megforrósított vajon megpirítjuk a csíkokra vágott szalonnát, majd a zsírján megpároljuk a kockára vágott hagymát és a karikára vágott sárgarépát.

2. Hozzáadjuk a kétféle darált húst és 5 percig kevergetve pirítjuk. Felöntjük a bor felével és a leves egyharmadával.

3. Addig főzzük, amíg a nedvesség fele elpárolog. Sóval, borssal ízesítjük. Belekeverjük a konzerv paradicsomot a levével együtt, és fedő alatt körülbelül 40 percig pároljuk, közben apránként felöntjük a maradék borral és a marhahúslevessel.

4. Hozzáadjuk a zöldborsót és további 10-15 percig főzzük. Közben a tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente, azaz rugalmasra főzzük. Lecsöpögtetjük, előmelegített tálba halmozzuk és leöntjük a húsmártással.

A garganelli Olaszország Emilia Romagna tartományából származik, a mi lúdgége tésztánkhoz hasonlít, csak nagyobb.
Reszelt parmezán sajttal tálaljuk.
Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor

Marhahúsleves

Kép nélkül
100 dkg marhacsont
100 dkg marhahús
2 db érett paradicsom
4 liter hideg víz
1 nagyobb sárgarépa
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

1. Mossuk, hámozzuk és tisztítsuk meg a zöldségeket. Ha szegfűszeget is használunk, szurkáljuk a hagymába. Csak nagyon érett paradicsomot vásároljunk. A zellerszál leveleit is hozzáadhatjuk.

2. Vízzel teli nagy lábost tegyünk alacsony fokozatra, tegyük bele a húst (1. kép) és a csontokat. A víznek lassan kell forrnia, csupán gyöngyözve

a teljes főzési idő alatt.

3. Adjuk hozzá a zöldségeket (2. kép), a zöldfűszereket és a fűszereket. Az elején csak kevés sót tegyünk bele, még sózhatjuk a főzés során.

4. Szedjük le a habot a főzés alatt (3. kép), amely először bőségesen fog képződni a tetején, majd egyre kevésbé. A húslevest alacsony tűzön 180 percen át főzzük.

5. A húslevest szűrjük tálba (4. kép), szedjük ki a zöldségeket. (A húst egy kedvelt mártással is tálalhatjuk.) Amikor a leves teljesen kihűlt, tegyük hűtőszekrénybe. A zsiradék megszilárdul a felszínén, és könnyedén leemelhető.

Garganelli húsmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 986 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Garganelli húsmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
vegetáriánus ételek