Garganelli húsmártással



Elkészítés:
1. Megforrósított vajon megpirítjuk a csíkokra vágott szalonnát, majd a zsírján megpároljuk a kockára vágott hagymát és a karikára vágott sárgarépát.
2. Hozzáadjuk a kétféle darált húst és 5 percig kevergetve pirítjuk. Felöntjük a bor felével és a leves egyharmadával.
3. Addig főzzük, amíg a nedvesség fele elpárolog. Sóval, borssal ízesítjük. Belekeverjük a konzerv paradicsomot a levével együtt, és fedő alatt körülbelül 40 percig pároljuk, közben apránként felöntjük a maradék borral és a marhahúslevessel.
4. Hozzáadjuk a zöldborsót és további 10-15 percig főzzük. Közben a tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente, azaz rugalmasra főzzük. Lecsöpögtetjük, előmelegített tálba halmozzuk és leöntjük a húsmártással.
Marhahúsleves

1. Mossuk, hámozzuk és tisztítsuk meg a zöldségeket. Ha szegfűszeget is használunk, szurkáljuk a hagymába. Csak nagyon érett paradicsomot vásároljunk. A zellerszál leveleit is hozzáadhatjuk.
2. Vízzel teli nagy lábost tegyünk alacsony fokozatra, tegyük bele a húst (1. kép) és a csontokat. A víznek lassan kell forrnia, csupán gyöngyözve
a teljes főzési idő alatt.
3. Adjuk hozzá a zöldségeket (2. kép), a zöldfűszereket és a fűszereket. Az elején csak kevés sót tegyünk bele, még sózhatjuk a főzés során.
4. Szedjük le a habot a főzés alatt (3. kép), amely először bőségesen fog képződni a tetején, majd egyre kevésbé. A húslevest alacsony tűzön 180 percen át főzzük.
5. A húslevest szűrjük tálba (4. kép), szedjük ki a zöldségeket. (A húst egy kedvelt mártással is tálalhatjuk.) Amikor a leves teljesen kihűlt, tegyük hűtőszekrénybe. A zsiradék megszilárdul a felszínén, és könnyedén leemelhető.