Tortellini húsmártással

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Tortellini húsmártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db csirkemáj
50 dkg tortellini
1 szál sárgarépa
1 doboz hámozott paradicsom
1 fej hagyma
8 dkg vaj
2 és fél dl száraz vörösbor
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Megforrósított vajon megpároljuk a kockára vágott hagymát és a kockára vágott sárgarépát. Hozzáadjuk a kétféle darált húst és az apróra vágott csirkemájat. 5 percig kevergetve pirítjuk.

2. Felöntjük a borral és addig főzzük, amíg a nedvesség nagy része elpárolog. Sóval, borssal ízesítjük.

3. Belekeverjük a konzerv paradicsomot a levével együtt, és fedő alatt körülbelül 50 percig pároljuk.

4. Közben a tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente, azaz rugalmasra főzzük.

5. Lecsöpögtetjük, előmelegített tálba halmozzuk és leöntjük a húsmártással.

A tortellini eleve hússal, zöldséggel vagy sajttal töltött gyűrű alakúra formázott tészta, melyet különböző, akár húsos mártásokkal és sajttal tálalunk.
A csirkemáj puhább lesz, ha a főzés vége előtt 5-10 perccel adjuk a raguhoz.
Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor

Házilag készült tortellini

Házilag készült tortellini
12 dkg mortadella
2 evőkanál vaj
1 db tojás
ízlés szerint
ízlés szerint bors
ízlés szerint reszelt szerecsendió

1. A gyúrt tésztát cipóvá formáljuk és műanyag fóliába csomagolva 60 percet pihentetjük.

2. Olvasztott vajon megpirítjuk a darált sertéshúst. Ha kihűlt, robotgépbe tesszük a mortadellával és a sonkával együtt. Finomra pépesítjük. Tálba tesszük, beleütjük a tojást.

3. Összekeverjük a reszelt sajttal, ízlés szerint sóval, borssal. (A töltelék egy nappal korábban is elkészíthető).

4. Másnap a kinyújtott tésztát 2,5 x 2,5 cm-s kockákra vágjuk. Csipetnyi tölteléket pöttyintünk a közepébe, majd a tésztát háromszög alakúra hajtjuk. A széleket jól összenyomjuk, majd ezt a táskát gyűrű alakúra csavarintjuk. Készíthetjük nagyobb tésztakockákból is.

5. A frissen töltött tésztát tiszta konyharuhán szétterítjük és körülbelül 2 órát szárítjuk. Gyöngyözve forró húslevesben 2-3 percig főzzük.

Tortellini húsmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2213 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Tortellini húsmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
bevásárlólista