Hosszúmetélt gombával

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető olcsó
Hosszúmetélt gombával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg szárított vargánya
40 dkg csiperkegomba
5 dkg vaj
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 ágacska friss rozmaring
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A szárított vargányát 20 percre meleg vízbe áztatjuk. Lecsöpögtetjük, apróra vágjuk.

2. Megforrósított vajon és olajon üvegesre pároljuk a zúzott fokhagymát.

3. Hozzáadjuk az apróra vágott rozmaringleveleket, majd a megtisztított, felszeletelt csiperkét és a vargányát. Sóval, borssal ízesítjük.

4. Fedő alatt körülbelül 20 percig pároljuk.

5. Közben a tésztát bő, forrásban lévő sós vízben al dente, azaz rugalmasra főzzük. Lecsöpögtetjük, összekeverjük a gombával és forrón tálaljuk.

A vargányának olyan intenzív az íze, hogy elegendő belőle kis mennyiség is.
Hosszúmetélt gombával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1610 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Hosszúmetélt gombával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
cikkek