Marinírozott hal

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Marinírozott hal
Adag: 3 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg vékonyra szeletelt fehér hagyma
50 dkg halivadék
2 és fél dl vörösbor
2 és fél dl étolaj
15 dkg liszt
ízlés szerint

Elkészítés:

A halat hideg, folyó víz alatt mossuk meg és szárítsuk le. Enyhén lisztezzük be. Hevítsük az olajat nagy serpenyőben forróra, de ne füstöljön, és a halat adagonként süssük halvány aranybarnára. Lyukacsos kanállal szedjük ki, és papírtörlőn itassuk le. Hintsük meg kevés sóval. A sütéshez használt olajat öntsük ki, és ugyanebbe a serpenyőbe öntsük az extraszűz olívaolajat. Adjuk hozzá a hagymát és közepes tűzön pároljuk nagyon puhára. Adjuk hozzá az ecetet, majd sózzuk. Lassan forraljuk még 10 percig. Húzzuk félre. A halat és a hagymát rétegezzük laposabb tálba. Az ecetet öntsük a tetejére, és hagyjuk hűlni. A tetejét fedjük le celofánnal és 2 napig érleljük hűtőben tálalás előtt.

Könnyű, száraz fehérbort kínáljunk hozzá.
Olaszországban apró nyelvhalat, tőkehalat, angolnát, vörös márnát és szardíniát használnak a recepthez. A spratt sprotnival, hering- és szardíniaivadékkal tökéletesen helyettesíthető.
Marinírozott hal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4871 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
Marinírozott hal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
lexikon