Kaviáros palacsinta

| Kaviáros palacsinta receptek
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Kaviáros palacsinta
Adag: 8-10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg kaviár
Öntethez:
4 dl hideg tejföl
1 csipet
1 kisebb fej reszelt vöröshagyma
vagy
1 csokor finomra vágott metélőhagyma

Elkészítés:

Sós kelt palacsintákat sütünk, megkenjük kaviárral és háromszög alakúra hajtogatjuk őket. Elhúzott kártyalapok mintájára tálaló tálra rendezzük a palacsintákat és megöntözzük hideg, teáskanálnyi reszelt hagymával és sóval elkevert tejföllel. A tetejét megszórjuk metélőhagymával. Hidegen féltenyérnyire sütött palacsintából készítve, hidegkonyhai készítményekkel együtt is tálalható.

Száraz pezsgő illik hozzá.
Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.

Rozsos blin

Kép nélkül
25 dkg fehér rozsliszt
2 db tojás
5 dkg lágy vaj
1 dl tejszín
25 dkg búzaliszt
2 dkg élesztő
1 mokkáskanál
5 dl langyos tej
Sütéshez::
szükség szerint olaj

A liszteket összeszitáljuk.

Egy kevés lisztből és a tej feléből, az élesztővel kovászt készítünk.

A tojásfehérje kivételével mindent jól kikeverünk, majd óvatosan hozzáadjuk a keményre felvert tojásfehérjét.

Ismét megkelesztjük és a szokásos módon palacsintát sütünk belőle.

Kaviáros palacsinta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2804 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sauer Győző Sauer Győző
gasztroABC

Kaviáros palacsinta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sauer Győző Sauer Győző
gasztroABC

recepttár