Spagetti a tenger gyümölcseivel

Elkészítési idő: 110 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Spagetti a tenger gyümölcseivel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg polip
50 dkg spagetti
30 dkg rákfarok
6 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
másfél dl száraz fehérbor
1 teáskanál szárított őrölt cseresznyepaprika
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kagylók bajuszkáját eltávolítjuk. Nagy tálba tesszük és hideg vízben 60 percet áztatjuk. A kalmárt felszeleteljük.

2. Az olaj felét nagy serpenyőben megforrósítjuk, beletesszük a kétféle kagylót és gyakran rázogatva addig sütjük, amíg kinyílnak. Amelyiknek a héja nem nyílt ki, kidobandó! A kagylóhúst kivesszük, csak néhányat hagyunk a héjában, a tálaláshoz.

3. Másik serpenyőben megforrósítunk 2 kanál olajat. Beletesszük a zúzott fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet és a darált cseresznyepaprikát. Két percig kevergetve pirítjuk.

4. Hozzáadjuk a kalmárt, sóval, borssal ízesítjük és 2 percig sütjük. Felöntjük a borral és kis lángon 20 percig főzzük. Hozzáadjuk a rákfarkot, majd 5 perc múlva a kagylókat is, s további 2 percig főzzük.

5. Közben a tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente, azaz rugalmasra főzzük. Lecsöpögtetjük, összekeverjük a tenger gyümölcseivel és nagy lángon összemelegítjük. Előmelegített tálban kínáljuk.

Az étel készítésekor használjunk friss bazsalikomot vagy zsályát.
Spagetti a tenger gyümölcseivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3304 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Spagetti a tenger gyümölcseivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
hírlevél