Tésztával töltött paradicsom

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető olcsó
Tésztával töltött paradicsom
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 nagyobb kemény paradicsom
16 szál csőtészta
½ csokor petrezselyem
8 levél friss bazsalikom
3 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A megmosott paradicsomokat szárazra töröljük, majd a kalapjukat levágjuk (a szárat rajtuk hagyjuk).

2. A paradicsom belsejét kiskanállal kikaparjuk, megsózzuk. A paradicsomvelőt tálba tesszük. A bazsalikomlevéllel kibéleljük a paradicsomüreget.

3. A tésztát a szokásos módon, bő, forrásban lévő, sós vízben félpuhára főzzük.

4. Lecsöpögtetjük és összekeverjük a paradicsomvelővel. Sóval, borssal ízesítjük.

5. Megtöltjük vele a paradicsomokat, majd kiolajozott tűzálló tálba ültetjük. Ráhelyezzük a kalapokat, meglocsoljuk a maradék olajjal, és előmelegített, 180 fokos sütőben 40-45 percig sütjük. Melegen fogyasztjuk.

Kemény húsú paradicsomot válasszunk ehhez az ételhez, amely jól bírja a sütést.
Tésztával töltött paradicsom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1407 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Tésztával töltött paradicsom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
bevásárlólista