Fusillisaláta

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fusillisaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db érett paradicsom
50 dkg fusilli
½ csokor petrezselyem
4 evőkanál olívaolaj
6 db friss bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente, azaz rugalmasra főzzük. Lecsöpögtetjük, nagy tálba tesszük és összekeverjük az olaj felével. Félretesszük hűlni.

2. A paradicsomot kisebb darabokra vágjuk és a tésztához adjuk.

3. A zúzott fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet a maradék olajba keverjük, sóval, borssal ízesítjük. A salátára locsoljuk. Teljesen kihűtjük.

4. Tálalás előtt a lecsöpögtetett mozzarellát apró kockákra vágjuk és a frissen felaprított bazsalikomlevelekkel együtt a salátába keverjük.

Bár az olaszok szentségtörésnek tartják, ha kevés az időnk, hideg víz alá tartva is kihűthetjük a tésztát. A tésztaszűrőben lecsöpögtetjük. A saláta fogyasztás előtt egy nappal is elkészíthető. Tartsuk hűtőszekrényben.
Fusillisaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2097 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Fusillisaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
facebook