Linguini pestóval

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Linguini pestóval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg friss bazsalikom
2 evőkanál fenyőmag
50 dkg linguine
vagy
50 dkg spagetti
2 evőkanál reszelt pecorino sajt
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál vaj
2 evőkanál reszelt parmezán sajt
vagy
2 evőkanál juhsajt
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A bazsalikomleveleket robotgépbe tesszük.

2. Hozzáadjuk a fokhagymát, a fenyőmagot, kevés sót és az olívaolajat.

3. Összeturmixoljuk, majd tálba tesszük és összekeverjük a kétféle reszelt sajttal.

4. A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente, azaz rugalmasra főzzük.

5. Lecsöpögtetjük, előmelegített tálba tesszük és összekeverjük a vajjal meg 2 kanálnyival a tészta főzővizéből.

6. Végül összekeverjük a pestóval.

Változat:

Gazdagabb fogást kapunk, ha tálalás előtt 1 evőkanál krémsajtot adunk hozzá.

A fenyőmaggal készült pesto Észak-Olaszország Liguria tartományából és annak fővárosából, Genovából származik. Hagyományosan trenettével (a mi keskeny metéltünkhöz hasonló tészta) tojással gyúrt tésztafélével tálalják, amely a fetuccinére hasonlít. Mártásként gnocchihoz, húsokhoz és halakhoz használhatjuk. Mártogatónak is jó. A pestó jól variálható. Számtalan változata létezik.
Linguini pestóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2436 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Linguini pestóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
facebook